Wat is Magneetfolie?

Magneetfolie is een flexibel materiaal en bestaat uit een buigzame magnetische laag, een rubberen tussenlaag en een gladde witte vinyl toplaag. Op deze toplaag kun je een sticker plakken en dan gebruiken als magneetsticker. Wat is magneetfolie en wat kun je er allemaal mee doen? Hier leggen wij uit wat magneetfolie is en waarvoor je magneetfolie allemaal voor kunt gebruiken:

wat is magneetfolie

Magneetfolie is een buigzaam en flexibel materiaal dat zich hecht aan metalen ondergronden. De magnetische folie is 0.9mm dik en bestaat uit 3 lagen: een magnetische onderlaag, een rubber tussenlaag en een vinyl (wite) toplaag. Flexibel magneet folie wordt veelal gebruikt voor autoreclame, die worden ook wel magneetstickers of magneetplaten genoemd. Een magneetsticker of magneetplaat is ideaal als je wilt switchen tussen zakelijk en prive rijden of om permanente autobestickering te verbergen door er een magnetische plaat overheen aan te brengen. De magneetfolie is makkelijk te knippen met een magneetfolieschaar of te snijden met een stanleymes.

Magneetfolie is te verkrijgen in verschillende diktes. De meest voorkomende diktes zijn 0.6mm en 0.9mm. In de regel geldt: hoe dikker de magneetfolie des te sterker de kleefkracht.
Wij leveren uitsluitend de dikke variant met een dikte van 0.9mm, omdat deze veel beter kleeft dan de 0.6mm.

Let goed op dat magneetfolie alleen hecht aan metalen ondergronden, dus niet aan b.v. aluminium

Toepassingen voor Magneetfolie

wat is magneetfolie

Magneetstickers voor op de auto

Magnetische folie kan worden gebruikt voor tal van mogelijkheden. De meeste is toch wel voor (tijdelijke) autoreclame. Zo kun je makkelijk reclame rijden ter promotie van een merk of bedrijf. In een mum van tijd zit de magneetplaat erop en even snel is deze weer te verwijderen.

Maar wij zien ook vaak dat magneetplaten worden gebruikt om permanente autobestickering (tijdelijk) te verbergen. Denk eens aan aannemers die voor een andere opdrachtgever werken en komen voorrijden.

wat is magneetfolie

Magneetstickers voor magazijnstellingen

Omdat producten in magazijnstellingen geregeld worden verplaatst is het makkelijk om een magnetische label te hebben die je ook makkelijk mee kunt verhuizen. Zo hoef je niet telkens een nieuwe sticker te maken en de oude sticker eraf hoeven te krabben. Deze laat vaak ook lijmresten achter en ben je langer bezig met het schoonmaken ervan. Magazijnstellingen zijn dus erg makkelijk te labelen door middel van magneetstickers.

Er zijn nog tal van mogelijkheden om magneetfolie te gebruiken. Ook hobby matig worden magneetstickers toegepast. Of met een speciale whiteboard laminaat kun je magneetfolie beschrijven met een whiteboard stift en dan weer uitwissen. Al met al is magneetfolie in te zetten voor eindeloze toepassingen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op! Wij beantwoorden jouw vragen graag!